Okos megoldások a családoknak országszerte

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért KINCS Smart Family Centrum országjáró körútjának negyedik állomásán, Nyíregyházán sajtótájékoztatón ismertette a tavasszal meghirdetett KINCS Smart Family startup pályázat részleteit, amelyre várják minden olyan vállalkozás jelentkezését, amely innovatív megoldásokat tud kínálni a családoknak.

A rendezvényen Dr. Ulrcih Attila, Nyíregyháza megyei jogú város alpolgármestere elmondta, hogy a város kiemelt hangsúlyt fektet mindenre, ami a családok jólétét segíti. A város vezetésének célja a lakók életérzésének pozitívabbá tétele. Kiemelte, hogy 2018-ban családbarát díjban részesült az önkormányzat, illetve a digitális fejlesztések területén is élen jár a település. Példa rá, hogy kimagasló innovációk születnek a helyi középiskolákban is. A város céljai között kiemelte, hogy az innovációt szeretnék bevinni a családok életébe, ezért is üdvözölte a KINCS Smart Family Centrum Nagydíját.

Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője a Kopp Mária Intézetet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) képviseletében bemutatta a KINCS Smart Family Centrumot és az általa meghirdetett KINCS Smart Family Nagydíjat. A verseny azoknak a vállalkozásoknak szól, amelyek már kint vannak a piacon, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. Hat kategóriában hirdettek pályázati lehetőséget: fejlesztéseket várnak társadalmi és közösségi innováció, okos családi otthonok, a jövő oktatása, E-egészség, családi kassza, zenei és kreatív megoldások területén.

Szalai Piroska elmondta, hogy a pályázók jelentkezéseit a www.smartfamily.hu online felületen várják, a beadási határidő augusztus 15., a verseny összdíjazása 6 millió forint.

Zsigó Zsolt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhely szakmai vezetője az iskolai kultúra, a támogató város és az elkötelezett vezetés együttműködésének eredményeként létrejövő innovatív fejlesztéseket ismertetett. Bemutattak egy két gimnazista diák által létrehozott, mobiltelefonról vezérelhető gyógytornász kesztyűt, ami a stroke rehabilitációban is kiválóan alkalmazható.

We use "cookies" on the website to provide the best user experience in addition to secure browsing. By browsing on our sites, you agree to this. You can change cookie settings at any time in your browser settings.
Detailed information I accept